Je ziet ze op elke bouwplaats: steigerdoeken, steigernetten, bouwhekbanners en spandoeken. Steigerdoeken en -netten worden aan de buitenkant van een steiger bevestigd. Bouwhekbanners aan het hek dat om de bouwplaats staat en spandoeken staan om de bouwplaats heen om te communiceren wat er wordt gebouwd en door wie. Stuk voor stuk zijn het ideale en relatief goedkope manieren om de professionaliteit van je bedrijf uit te dragen. Bovendien zorgen steigerdoeken en -netten ervoor dat je veilig en comfortabel kunnen werken. Bedrukte steigerdoeken kunnen in vrijwel elk formaat worden gerealiseerd. Dus of je nou bezig bent met een woningrenovatie of dat je een complete woonwijk uit de grond stampt, laat zien dat jij het doet. Een steigerdoek zorgt er bovendien voor dat de wind geen vrij spel heeft waardoor medewerkers op de steiger prettiger kunnen werken. Ook houdt het gereedschap of bouwmaterialen tegen dat van de steiger dreigt te vallen. Zo is iedereen op de grond ook een stuk veiliger. Niet voor niets is een doek of net verplicht als je in een woonwijk werkt, dus waarom niet bedrukken met bedrijfsgegevens? Steigerdoeken en -netten worden aan een steiger vastgemaakt, een bouwhekbanner aan het hek en een spandoek op een frame van https://aluprof.eu/nl Vaak wordt hiervoor aluminium gebruikt omdat dit licht en sterk is. Bovendien is een frame van aluminium heel snel neer te zetten en weer af te breken. In dit artikel leggen we uit waarom doeken, netten en banners bedrukken een goed manier is om je bedrijf te promoten en de veiligheid te vergroten.

Professionele promotie

Zoals gezegd is het gebruik van een steigerdoek of steigernet vaak verplicht. En er staat toch al een hek om de bouwplaats. Zeker in drukke gebieden zijn dat uitgelezen mogelijkheden om je bedrijf op een professionele manier te promoten. Op die manier bouw je zichtbaar aan de bekendheid van je bedrijf terwijl je aan het werk bent. Het is niet voor niks dat steeds meer reclame-exploitanten de toegevoegde waarde van reclame in en om de bouwplaats zien. Het is daarbij wel belangrijk dat het doek of de banner van goed materiaal is en dat de afbeelding opvalt. Het is de moeite waard om voor een aluminium frame te kiezen waarin de bouwhekbanner of het spandoek strak is gespannen. 

Nette straat

Een steiger in de straat is niet echt een fraai gezicht. Met een bedrukte steigerdoek ziet het er allemaal gelijk een stuk netter uit. Je kunt er bijvoorbeeld een 3D impressie van het eindresultaat op laten zien. Of je print er je logo met website en telefoonnummer op. Op die manier werk je niet alleen de lelijke steiger netjes weg, je kunt ook creatief je ei kwijt. Eigenlijk is alles mogelijk, behalve gewelddadige of erotische afbeeldingen natuurlijk.