Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer mensen in Nederland een tweede huis kopen, vaak gaat het dan om een vakantiehuis voor eigen gebruik en/of om te verhuren. Je ziet bijvoorbeeld steeds vaker houten woningen, deze kun je modulair bouwen. Dat houdt in dat gedeeltes van het huis in de fabriek worden gemaakt, dit scheelt uiteindelijk veel tijd, minder manuren, minder afval  en dus minder kosten. Zo wordt het hebben van een vakantiewoning een stuk aantrekkelijker en voor meer mensen toegankelijk.

Het hebben van een vakantiehuis is uiteraard een ontzettende luxe, je kunt er helemaal je eigen plekje van maken waar je heerlijk naar toe kan gaan om even te ontsnappen uit je dagelijkse leven. Om die reden is het extra belangrijk dat het een ruimte wordt die niet alleen praktisch en comfortabel is, maar ook een warme en uitnodigende sfeer uitstraalt. Hoe je dat het beste kan doen, dat lees je hieronder.

Kies voor comfort

Een vakantiehuis is een plek waar je vooral naar toe gaat in je vrije tijd, comfort is dus ontzettend belangrijk. Comfort zit in een heleboel dingen, niet alleen kies je het liefst voor goedzittende meubelen maar ook het kiezen voor de juiste verlichting is een onderdeel van comfort. Ook in de vakantie wil je uiteraard lekker slapen, voor zowel jezelf als je gasten, investeer daarom ook in een goed bed met daarbij fijn beddengoed. Het is belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden, slecht slapen door een oncomfortabel bed tijdens de vakantie is namelijk voor een heleboel mensen een grote ergernis. Denk ook zeker aan de juiste raambekleding, zorg dat je voor de slaapkamer kiest voor niet lichtdoorlatende gordijnen.

Denk ook praktisch

Afgezien van comfort moet je ook goed nadenken over praktische aspecten in je vakantiehuis, uiteindelijk draagt dit ook weer bij aan comfort. Dat je praktische keuzes moet maken houdt niet in dat je direct inlevert op stijl, je kunt deze twee aspecten juist goed samen combineren. Zoals een stijlvolle kapstok voor jassen, mooie kasten voor opbergruimte, en goed gevulde keukenkastjes met zowel leuke als handige keukenaccessoires. Ook is het goed om rekening te houden met de keuze van bijvoorbeeld de vloer, welke vloer is praktisch maar straalt wel veel gezelligheid uit? Ga bijvoorbeeld voor een PVC vloer met houtlook, deze vloeren kunnen over het algemeen tegen een stootje, hebben weinig onderhoud nodig en stralen wel veel sfeer uit.

Kies de juiste woonstijl

Wanneer je van plan bent om je huis te verhuren voor gasten, is het slim om een woonstijl uit te kiezen die geschikt is voor een breed publiek zodat iedereen zich snel thuisvoelt. Qua stijl is het ook goed om rekening te houden met het uiterlijk van de vakantiewoning, heb je bijvoorbeeld een houtbouw woning van Unbrick, dan is het mooi om de inrichting daarop aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor een stoer interieur met houten en metalen details en zorg dat dit overal terugkomt, dus van hal tot aan de slaapkamers. Ook al ben je van plan om het vakantiehuis te verhuren, natuurlijk mag je ook wat persoonlijkheid toevoegen. Dit draagt juist bij aan de charme van het vakantiehuis en zorgt ervoor dat het zich onderscheidt van andere vakantiewoningen.

Bij het inrichten van een vakantiehuis is het van belang om een uitgebalanceerde mix te creëren tussen comfort, praktisch gebruik en stijl.