De zolder verbouwen. Een klus die misschien al lang op je to-do lijstje stond. Als je dan toch bezig bent kan je gelijk de ramen even meepakken. Goede raamdecoratie is op zolder namelijk ook erg belangrijk. Vooral als je er een slaapkamer of een kantoor van gaat maken. Dan zul je er namelijk veel tijd door gaan brengen.

Raamdecoratie voor een schuin plafond

Heeft je zolder een schuin plafond? Dan is de kans groot dat je een dakraam hebt. Veel mensen denken dat er geen raamdecoratie bestaat voor dit type raam, maar dat is niet zo. Er bestaat namelijk een speciaal dakraam gordijn. Vaak zijn dit rolgordijnen die op maat gemaakt worden voor jouw dakraam. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen. Maak je van de zolder een slaapkamer? Dan is het fijn als je de zolder goed kan verduisteren. Dan kun je dus kiezen voor verduisterende rolgordijnen. Maak je van de zolder een kantoor? Dan is het wel fijn als er nog wat daglicht binnenkomt. Dan kan je kiezen voor rolgordijnen met een (semi)transparante stof. Aangezien het in dit geval gaat om dakramen, zitten de ramen vaak op enige hoogte waardoor je er niet goed bij kan. Dat is geen probleem als je rolgordijnen bestelt voor je dakraam. Je krijgt er namelijk een bedieningsstok bij waardoor je de rolgordijnen gemakkelijk kan bedienen.

Overige raamdecoratie voor op zolder

Niet elke zolder heeft natuurlijk een dakraam. Maar gelukkig zijn er nog voldoende andere soorten raamdecoratie die geschikt zijn voor de zolder. Er bestaan niet alleen rolgordijnen voor dakramen. Er bestaan ook rolgordijnen op maat. Dat betekent dat ze op maat gemaakt kunnen worden voor elk raam. Wil je liever iets anders dan rolgordijnen? Kijk dan eens naar plisségordijnen. Het grootste voordeel aan dit type raamdecoratie is dat deze gordijnen een isolerende werking hebben. Dat betekent dat ze in de zomer de warmte tegenhouden en in de winter de warmte juist binnen houden. Dat is ideaal voor op zolder, waar het in de zomer soms erg warm kan worden. Én het is een makkelijke manier om te besparen op je energierekening. Plisségordijnen zijn geschikt voor veel verschillende soorten ramen. Dus ook je een draai-/kiepraam of een koepel wilt verduisteren. Het kan allemaal met plisségordijnen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten kleuren. Door een frisse kleur te kiezen kan je al gelijk een gezellige sfeer creëren op je verbouwde zolder!