Vloeren vormen de basis van jouw woning. Samen met de gordijnen, de muurbekleding en de raamdecoratie leggen zij de basis voor de sfeer van het interieur. Een vloer kan jouw woning dan ook maken of breken. Bovendien moet je natuurlijk ook met de functionaliteit van de vloer rekening houden. Wat voor het ene gezin de perfecte vloer is, kan voor jou weer helemaal geen goede keuze zijn. Best lastig, nietwaar?

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Weet je door het gigantische aanbod niet meer voor welke vloer je moet kiezen? Dan helpen wij jou graag een handje op weg. In dit artikel zetten we de meest gekozen vloeren en de daarbij horende voor- en nadelen op een rijtje. Zo kies jij gemakkelijker de vloer die bij jou past!

PVC vloeren

PVC vloeren beschikken over enorm veel voordelen. Ze combineren de warme uitstraling van hout, beton, natuursteen en andere populaire materialen met de voordelen van pvc. Een pvc vloer bestaat uit een kunststof materiaal. Zoals we allemaal weten is kunststof ontzettend gebruiksvriendelijk. Maar wat betekent dit voor een vloer? Over welke voordelen beschik je als je voorkeur naar een pvc vloer gaat?

 • Een pvc vloer werkt geluiddempend. Ideaal als je in een flat of appartement woont en de buren niet onnodig tot last wil zijn.
 • Wil je een hoog rendement met jouw vloerverwarming behalen? Dan is pvc de perfecte keuze. PVC vloeren kunnen de warmte perfect geleiden, waardoor je van een warme en comfortabele woning geniet.
 • PVC vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn ook nog eens vochtbestendig. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de keuken of badkamer.
 • Deze vloeren zijn in allerlei verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Verschillende materiaalimitaties, kleuren en noem maar op. Er is altijd wel een pvc vloer die bij jouw woning en interieur past.

Laminaat

Laminaat behoort tot één van de populairste vloersoorten van dit moment. Vroeger werd laminaat vooral als ‘namaakvariant’ van een echte houten vloer beschouwd. Zo zag het er ook uit. Inmiddels heeft de techniek echter niet stilgestaan. Een kwalitatieve laminaatvloer is niet meer van echt hout te onderscheiden. Wij zetten de voordelen van laminaat op een rijtje:

 • Laminaat is ontzettend betaalbaar. Zeker wanneer je deze vergelijkt met echte houten vloeren. Daardoor kunnen mensen met een klein budget ook van een prachtige sfeermaker in huis genieten. 

 • Eenvoudig om zelf te leggen

 • Makkelijk te onderhouden

 • Laminaatvloeren zijn in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Hierdoor is er voor ieder wat wils te vinden.

Houten vloeren

Er is eigenlijk geen mooiere vloer dan een échte houten vloer. Hoewel er genoeg namaak vloeren verkrijgbaar zijn, gaat er natuurlijk niets boven het echte werk. Wanneer je eenmaal over een echte houten vloer beschikt, wil je nooit meer anders. Het leggen van een prachtige eiken vloer van Floorsite.nl vraagt wel om enig vakmanschap. Door deze op de juiste manier te leggen, zorg je voor een lange levensduur en zal de vloer om minder onderhoud vragen. Maar wat zijn precies de voordelen van een echte houten vloer?

 • Een kwalitatief houten vloer is onderhoudsvriendelijk
 • Houten vloeren zijn ontzettend duurzaam en gaan heel wat jaren mee
 • Een houten vloer kan de waarde van je koopwoning verhogen

Kortom, er is eigenlijk geen verkeurde keuze in jouw zoektocht naar de juiste vloer. Bedenk goed naar welke uitstraling je op zoek bent, over welk budget je beschikt en welke eigenschappen belangrijk voor jou zijn. Zo kies je binnen mum van tijd de perfecte vloer uit!