De vraag: ‘hoe verkoop ik mijn huis sneller?’ wordt al gauw gesteld als een koper op zich laat wachten. Zeker wanneer je spoedig uit een woning moet vertrekken, bijvoorbeeld omdat je al een nieuwe woning gekocht hebt, een houten huis bouwen op de planning staat of omdat je door een scheiding dubbele lasten ervaart, is het wenselijk dat je oude woning zo snel mogelijk verkocht wordt.

De huizenmarkt laat zich echter lang niet altijd beïnvloeden. Bovendien is deze ook lang niet altijd even aardig voor mensen. Denk maar eens aan de gigantische crisis in de huizenmarkt rond 2009. Plotseling waren veel woningen nog weinig tot niets waard en konden veel mensen, als deze al überhaupt verkocht werd,  hun woning met schuld verkopen. Inmiddels is de huizenmarkt gelukkig weer aangetrokken, maar een beetje mazzel heb je altijd wel nodig. Wil jij je woning sneller verkopen? Wij zetten een aantal slimme tips voor jou op een rijtje.

Ruim de woning eerst goed op

Dit klinkt misschien als een voor de hand liggende tip, maar het zal je verbazen hoe vaak dit nog vergeten wordt. Zorg er daarom eerst voor dat je het huis goed opruimt. Hiermee bedoelen we niet alleen dat je alles goed schoonmaakt en ervoor zorgt dat losse spulletjes opgeborgen worden, maar ook dat je prullaria en overbodige woonaccessoires opbergt. Het lijkt misschien minder gezellig, maar het geeft de woning een veel rustigere uitstraling.

Wanneer potentiële kopers jouw woning willen bekijken, is het tevens belangrijk om persoonlijke spullen zo goed mogelijk op te bergen. Het geeft kijkers vaak geen fijn gevoel als ze te veel persoonlijke spullen zien staan, omdat dit bijna als inbreuk op de privacy voelt. Bovendien vinden ze het hierdoor moeilijker om door de woning heen te kijken, omdat het als ‘iemands anders’ woning voelt. Een opgeruimde woning kan daarom zeker de verkoop bespoedigen. De vraag: ‘hoe verkoop ik mijn huis sneller?’ kan dan ook eenvoudig beantwoord worden; simpelweg door op te ruimen! 

Doe achterstallig onderhoud

Natuurlijk snappen we ook dat je niet te veel geld aan je oude woning kwijt wilt zijn, maar het kan soms zeker baat hebben om deze op te knappen. Hierbij maak je het huis immers aantrekkelijker voor een potentiële koper. Bovendien hoeft dit echt niet extra veel geld te kosten. Lekkende kranen vervangen, snel een extra laag verf aanbrengen of een dakpan verwisselen is vaak al voldoende om de kritische kijker over de streep te helpen.

Hoe verkoop ik mijn huis sneller? Bepaal de juiste vraagprijs!

‘Hoe verkoop ik mijn huis sneller?’ als je die vraag aan een verkoopmakelaar stelt, zal deze waarschijnlijk aangeven dat de vraagprijs de belangrijkste factor is. Wat brengt jouw woning namelijk écht op? Wat zegt het taxatierapport? Natuurlijk mag je er zelf voor kiezen om een simpele eengezinswoning voor een half miljoen op de markt te zetten, maar verwacht dan zeker niet dat deze snel verkocht wordt. Zorg er daarom altijd voor dat vraagprijs reëel is en luister goed naar het advies van een deskundige.