Heb je het gevoel dat je woonkamer toe is aan een opknapbeurt? Met een paar eenvoudige doe-het-zelf trucs kan je je woonkamer snel en gemakkelijk transformeren zonder dat het veel geld kost! Of het nu gaat om een nieuw laagje verf, een andere opstelling van het meubilair of het pimpen van een paar meubels, met deze doe-het-zelf-trucs krijgt je woonkamer in een handomdraai een frisse, nieuwe uitstraling. Neem de tijd om na te denken over welke stijl je wilt bereiken, ga dan creatief aan de slag en geef je woonkamer de make-over die hij verdient.

De opstelling van de meubels veranderen

Als je niet tevreden bent met de huidige opstelling van de meubels, kan je gemakkelijk een paar kleine aanpassingen doen die een groot verschil kunnen maken. Bedenk eerst wat je met de nieuwe opstelling wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld meer privacy? Zo ja, dan kan je de meubels herschikken om een meer besloten ruimte te creëren. Wilt u een meer open, vloeiende ruimte? Zo ja, dan kan je gaan voor een open floor plan in de woonkamer. Kijk dus naar wat je wil bereiken en de kamer waar je mee moet werken, daarna is het een kwestie van proberen. 

De muren van de woonkamer schilderen

De kleur van je muren is een van de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve manieren om je woonkamer te transformeren. Of je nu de kamer wilt opfrissen of de stijl wilt veranderen, het veranderen van de kleur van de muren is een snelle en gemakkelijke doe-het-zelf-truc die de woonkamer zal transformeren. Als je niet zeker weet welke kleur je je woonkamer moet geven, begin dan met een kleurenpalet dat pas bij je interieur. Het belangrijkste is dat het een geheel wordt, dus kies een kleur die hierbij en bij je smaak past.

Tip: kijk hier voor een muurverf aanbieding

Meubels pimpen

Er zijn tal van manieren om een paar meubels in je woonkamer op te pimpen en je kamer een frisse uitstraling te geven. Een snelle en gemakkelijke truc is bijvoorbeeld om de poten van je tafel of salontafel een andere kleur te geven of door beits te gebruiken. Het is een snelle en goedkope manier om je meubels een nieuwe look te geven. Een andere gemakkelijke truc is om zitmeubels van nieuwe hoezen te voorzien. Het is een snelle manier om je meubels op te frissen zonder ze te hoeven vervangen. Door dit soort trucjes te gebruiken kan je makkelijk de meubels een nieuwe look geven zonder hier al te veel aan te hoeven besteden.