Dat je een lasermachine wilt, weet je 100% zeker. Je bent overtuigd van de mogelijkheden die dat apparaat je biedt. Sneller en efficiënter werken, zijn nog maar twee van de voordelen waardoor je je opties ging onderzoeken. Je kijkt al uit naar alles wat je gaat maken. Maar hoe kies je nu de meest geschikte voor jouw specifieke situatie?

Materialen

Om te beginnen bepaal je welke materialen je wilt bewerken. Metalen of niet-metalen? Met een CO2 laser zijn talloze materialen te bewerken. Wil je metalen graveren? Dan is daarbij een spray noodzakelijk. Als je voornamelijk met metalen werkt, zijn er misschien betere opties dan CO2-lasers.

Bewerking

Lasersnijden? Lasergraveren? Wat ga je het vaakst doen? Met onze CO2-lasers kun je allebei. Dat scheelt je weer een keuze. Mooi! Wat is er verder nodig om de beste optie te bepalen?

Ruimte

Waar ga je je machine neerzetten? Hoeveel ruimte heb je? Een machine is altijd groter dan het beschikbare werkoppervlak. En past ie wel door de deur? Meten is weten, dus dat is sowieso slim om te doen.

Professioneel of hobby?

Voor hobbygebruik hebben we een tafelmodel laser met een klein werkgebied van 30 x 50 cm. Ideaal voor thuis en voor het bewerken van kleine producten. Daarna lopen de werkoppervlakken als volgt op:

  • 40 x 60 cm
  • 60 x 90 cm
  • 90 x 130 cm
  • 100 x 160 cm

Nog groter? Kan! Kies dan voor onze Open Bed of portaallasers met een werktafel van 130 x 250 cm of 150 x 300 cm.

Meer weten?

Als je dit allemaal op een rijtje hebt, ben je al een heel eind! Welke BRM-machine je ook kiest, je investeert in een superveelzijdig apparaat dat je eindeloos veel mogelijkheden biedt. Wil je meer weten over de specifieke eigenschappen van de verschillende soorten lasers? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We helpen je graag!