Als leverancier van gecertificeerde speeltoestellen weet Hercules Speeltoestellen precies hoe kinderen in alle leeftijdscategorieën met buiten-speeltoestellen, sporttoestellen en SpeelPrikkels tot spel zijn te verleiden. Het assortiment professionele speeltoestellen varieert van een professionele schommel en klimtoestel tot een glijbaan, duikelrek en wipwap voor de speeltuin. Deze speeltoestellen zijn vrolijk, educatief, duurzaam én betaalbaar. Uiteraard staan ook de veiligheidseisen van de speeltoestellen hoog in het vaandel bij de specialist. Ieder speeltoestel is gekeurd, gecertificeerd en honderd procent veilig. Hercules Speeltoestellen staat ook graag klaar voor het onderhoud en het inrichten van speelplekken, precies zoals je van een eigentijdse speeltoestellenleverancier mag verwachten.

Hercules Speeltoestellen ziet ook steeds vaker dat hoveniers goede contacten hebben met kinderdagverblijven, scholen en gemeenten. ‘Het is een mooie ontwikkeling dat zij zelf speeltoestellen neerzetten. Wij willen hen daarbij zo goed mogelijk faciliteren met onze avontuurlijke speeltoestellen en onze decennialange installatiekennis.’

Samenwerkingspartner bij installatie van speeltoestellen

‘Wij vinden het uiteraard geweldig dat hoveniers zich steeds vaker inzetten voor partijen zoals gemeenten, kinderdagverblijven en scholen. Omdat wij veiligheid voorop stellen, ondersteunen we hen daar graag bij. Daarbij speelt eenvoudige installatie een sleutelrol. Dit spreekt bijvoorbeeld uit het feit dat onze toestellen met de duidelijke montagehandleiding op slechts één manier zijn te installeren. Ook leveren we ieder speeltoestel altijd zelf af. Op locatie geven we de hovenier een uitgebreide, maar praktische uitleg. Verder monitoren wij of de installatie goed verloopt. Op die manier ontstaan nergens risicovolle situaties, zoals ruimtes waar kinderen met hun vingers vast kunnen komen zitten of onderdelen waar ze aan kunnen blijven haken’, vertelt John Bakker, eigenaar van Hercules Speeltoestellen. In sommige gevallen worden de speeltoestellen niet door een hovenier geïnstalleerd, maar door een vaste samenwerkingspartner.

Communicatie op basis van korte lijnen

‘Omdat die de speeltoestellen uit ons assortiment door en door kent, weet die precies wat te doen. Door als leverancier op locatie aanwezig te zijn, kunnen we contact hebben met de klant, eventuele vragen beantwoorden en houden we de lijnen kort.’ Ook na de levering houdt Hercules Speeltoestellen graag het contact met de klant en de eindgebruiker. ‘We zijn altijd bereikbaar. Omdat we de speeltoestellen samen met onze partners zelf plaatsen of aanwezig zijn bij een deel van de installatie door een hovenier, zijn we goed op de hoogte van de situatie van ieder project. Ook denken we graag mee door met de hovenier te videobellen. Kortom, de communicatie loopt bij ons op basis van korte lijnen. Wij zijn praktische mensen, die graag samenwerken met praktisch ingestelde partners die voor ons installeren. Al onze partners weten van de hoed en de rand’, licht mede-eigenaar Jaap de Wit toe.

Professioneel, flexibel en creatief

In de basis stelt Hercules Speeltoestellen de wensen van de opdrachtgever centraal. Maar de gerenommeerde speeltoestellenleverancier vindt het nog belangrijker om de kinderen die erop spelen zelf naar hun inbreng te vragen. Jaap: ‘Op die manier verleiden we hen niet alleen op de best mogelijke manier om te spelen, maar ook om zich met onze speeltoestellen te ontwikkelen. Professioneel, flexibel en creatief zijn enkele kernwaarden van onze werkwijze. Bovendien worden onze speeltoestellen – zoals een klimrek voor buiten, speelcombinatie, kabelbaan, zandbak of inclusieve draaimolen – vervaardigd van slijtvaste, weerbestendige en duurzame materialen. Die gaan lang mee en garanderen de veiligheid van de kinderen die erop spelen. Zo kunnen klanten het verschil maken met een uitgebalanceerde, aantrekkelijke speelplek die aan alle veiligheidseisen voldoet.