Toe aan een nieuwe vloer? Dan begint het leukste werk. Het uitzoeken van een geheel nieuwe vloer. Een andere vloer kan het huis direct een geheel nieuwe uitstraling geven. Bedenk echter goed dat er wel de nodige voorbereidingen getroffen moeten worden voordat de vloer gelegd kan worden. Ten eerste uiteraard het verwijderen van de huidige vloer. Maar dat kan wel de nodige problemen opleveren.
In dit artikel sommen we de meest voorkomende problemen bij het verwijderen van de vloer op. Wil je er zeker van zijn dat dit jou niet gaat gebeuren? Schakel dan altijd een specialist in vloerverwijdering in.
Beschadigingen aan de vloerverwarming
Beschik jij over vloerverwarming? Dan is het verwijderen van de huidige vloer een precisiewerkje. Je wilt voorkomen dat de vloerverwarming beschadigd raakt tijdens de klus. Dit is niet in alle gevallen mogelijk. Geregeld zien we dat de verwarmingsbuizen niet goed gefreesd zijn en ook niet diep genoeg liggen. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om de buizen niet te raken tijdens het verwijderen van de vloer. Zeker niet wanneer je dit zelf doet.
Weet je dat je over vloerverwarming beschikt en dat het waarschijnlijk heel lastig wordt om de vloer te verwijderen? Laat dit dan aan WF vloerbewerking over. Zij beschikken over precies het juiste gereedschap om zo secuur mogelijk te werk te kunnen gaan. Op die manier wordt schade tot het minimum beperkt.
De dekvloer is licht beschadigd geraakt
In het gunstigste scenario is de dekvloer helemaal niet beschadigd geraakt tijdens het verwijderen van de huidige vloer. Dan is het enkel een kwestie van egaliseren en de nieuwe vloer kan al gelegd worden. Helaas komt dit scenario niet zo vaak voor. Zelfs wanneer professionals de vloer verwijderen, is schade aan de dekvloer niet altijd geheel te voorkomen. Gelukkig zal het in dit geval meestal slechts om lichte beschadigingen gaan.
Het vervelende is dat je bij een oude vloer vaak niet weet hoe deze is bevestigd. Soms wordt pas tijdens het verwijderen duidelijk dat het parket volledig verlijmd zit aan de dekvloer. Dan is verwijderen zonder te beschadigen vrijwel onmogelijk. De dekvloer zal in dit geval dan ook eerst gerepareerd moeten worden en de kosten worden daardoor ook wat hoger.
Er is een geheel nieuwe dekvloer nodig
Ben je toch alleen aan de slag gegaan? Zonder het juiste gereedschap en geduld? En is daardoor de gehele dekvloer kapot gegaan? Dan kan er natuurlijk een nieuwe ondergrond gelegd worden, maar dit levert wel heel wat extra kosten op.
Toch is het compleet beschadigen van de dekvloer niet altijd een gevolg van onzorgvuldig werk. In sommige gevallen kan het niet anders. Bijvoorbeeld als de huidige vloer volledig verlijmd was aan de dekvloer. Dan moeten ze er beide wel uit.