Na verloop van tijd zal de trap in je huis aan renovatie toe zijn. Misschien is een likje verf in het begin nog voldoende. Maar als je dat te lang uitstelt, is enkel en alleen een verfbeurt niet genoeg. Dan moet je misschien overgaan tot algehele renovatie. De vraag is of dat wel verstandig is. Het kan zijn dat het renoveren van een geheel nieuwe trap financieel aantrekkelijker is. Wij hebben de voordelen van een trap renovatie voor jou op een rijtje gezet.

Waardevermeerdering van het huis

De trap is het visitekaartje van je woning. In de meeste gevallen is de trap het eerste wat je ziet wanneer je het huis binnenstapt. Een oude versleten trap geeft je huis al snel een minder aantrekkelijke uitstraling. Dit kan mogelijk zelfs de verkoop van je huis in de weg staan. Als het visitekaartje van je woning niet aantrekt, dan zal het verkopen mogelijk lastiger worden. Indirect draagt een gerenoveerde trap dan ook bij aan een snellere verkoop. 

Een renovatie bespaart tijd

Een traprenovatie neemt over het algemeen veel minder tijd in beslag. In de meeste gevallen is het al binnen slechts één dag klaar. Dat betekent ook dat je minder lang last hebt van stof- en geluidsoverlast. Als alle werkzaamheden zijn verricht, zorgen de specialisten er bovendien voor dat alles weer netjes wordt opgeleverd. Hierdoor heb je binnen vrijwel geen rommel en kan je binnen mum van tijd genieten van jouw gerenoveerde trap.

Bepaal zelf het kostenplaatje

Of je nu kiest voor een open trap renovatie of besluit om een dichte trap te renoveren, de kosten ervan bepaal jezelf. Je kunt de traprenovatie groot- of kleinschalig aanpakken. Je kunt ook kosten besparen door de renovatie zelf uit te voeren. Hou er dan wel rekening mee dat daar wel de nodige ervaring en de juiste materialen voor nodig zijn.

In sommige gevallen ben je goedkoper uit wanneer je een traprenovatie expert inschakelt. Zij kunnen materialen vaak goedkoper inkopen én ze zijn ook nog eens sneller klaar.

Minder afval

Wanneer de trap geheel vervangen wordt, levert dit ontzettend veel afval op. Het verwijderen van de oude trap zorgt voor veel bouwpuin. Het opruimen daarvan kost veel tijd en moeite. Bij een traprenovatie zal er uiteraard ook afval vrij komen, maar dit wordt door het renovatieteam eenvoudig en snel verwijderd. Hierdoor wordt de hal in de meeste gevallen weer schoon opgeleverd. 

Twijfel je nog tussen een geheel nieuwe trap of een traprenovatie? Bedenk dan ook dat een traprenovatie veel andere problemen ook kan oplossen. Zo zal een gerenoveerde trap minder kraken dan een nieuwe trap, daar zorgt het renovatieteam wel voor. Op die manier kun je geluidloos de trap op- en aflopen.