Verhuizen is niet iets wat je dagelijks doet en er komt enorm veel bij kijken. Je moet al je spullen inpakken, al je abonnementen opzeggen of wijzigen, je meubels uitzoeken en misschien hier en daar nog wat klussen. Daardoor vergeet je al snel om over bepaalde dingen na te denken en is het niet zo gek dat je wel eens iets vergeet.

In dit artikel hebben we daarom een paar punten op een rijtje gezet die door nieuwe bewoners vaak worden vergeten. Lees ze goed door en bereid je zo goed voor op je aanstaande verhuizing.

Noteer de meterstanden

Het is belangrijk dat je dit doet voordat je daadwerkelijk verhuisd bent. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van je meterstanden en het kan je een hoop geld kosten als je dit niet goed doet. Neem niet alleen de meterstanden op in je nieuwe huis, maar ook in het huis dat je gaat verlaten.

Meet je huis op

Als je in een huis gaat wonen dat leegstaat, kan je een vertekend beeld hebben van hoe groot het is. Door van tevoren het huis goed op te meten, kom je niet voor verrassingen te staan. Je kan er ook voor kiezen om je nieuwe huis op schaal na te tekenen, zo zie je precies of alles past en of je nog genoeg ruimte over houdt om te bewegen. Meet ook de deuren en de ramen op, zo weet je zeker dat je al jouw spullen het nieuwe huis in krijgt.

Geef je nieuwe adres door

Van de gemeente krijg je officieel vijf dagen om door te geven dat je bent verhuisd, daarna kan je een boete krijgen van wel 325 euro. Zij passen dan ook automatisch je adresgegevens aan bij andere overheidsinstanties zoals de belastingdienst. Wanneer je je adres niet tijdig wijzigt, kan je belangrijke post missen.

Raamdecoratie

Dit is een van de dingen die door de meeste verhuizers wordt vergeten. Het komt vaak voor dat iemand moet slapen in een kamer zonder gordijnen of dat de hele buurt de woonkamer in kan kijken. Ben je net van alle verhuisstress af, moet je nog raamdecoratie regelen! Bereid je daarom goed voor en kijk voor je verhuizing al op www.raamdecoratievantuiss.nl. Daar vind je allerlei soorten gordijnen, jaloezieën en vouwgordijnen van Tuiss. Zo weet je zeker dat je huis echt af is!

Pas je verzekeringen aan

Ga je groter wonen of ga je voor het eerst samenwonen? Dan ziet je leven er ineens heel anders uit. De kans is groot dat je nieuwe leven niet onder de dekking van je huidige verzekeringen past. Je hebt meer spullen of waardevollere spullen en het zou vervelend zijn als je er pas achter komt dat deze niet zijn verzekerd als het te laat is.

Let op je kookwijze

Er worden in Nederland verschillende manier gebruikt om te koken. Sommige huizen hebben nog een gasfornuis en weer anderen hebben een keramische kookplaat. Pannen zijn helaas niet altijd geschikt voor alle warmtebronnen en het is echt vervelend als je er pas achter komt dat je pannen niet geschikt zijn op het moment dat je net wilde gaan koken.