Heb je plannen om een zwembad aan te leggen? Maar kijk je op tegen het kostenplaatje? Helemaal niet nodig! Natuurlijk blijft het een flinke investering, maar er zijn ook genoeg manieren waarop je de bouwkosten kunt verlagen. Benieuwd hoe je dit dan precies aan moet pakken en hoe je ervoor zorgt dat je met een kleiner budget toch nog het zwembad van je dromen kunt realiseren? Lees dan snel verder en ontdek een aantal handige kostenbesparende tips bij de aanleg van een zwembad. 

Kies voor een zwembad met prefab betonwanden 


Dit is een uniek fenomeen in Nederland en zien we enkel nog terug bij https://vangemertzwembaden.nl/. Deze innoverende werkwijze bij de aanleg van een zwembad maakt dat de constructie niet alleen veel sneller gezet is, maar dat je ook nog eens flink kunt besparen op de bouwkosten. Maar wat moet je je hier eigenlijk bij voorstellen? 

Prefab beton zwembaden zijn dus nog relatief nieuw en zeer innovatief, maar de techniek wordt inmiddels steeds vaker gebruikt. Bij Van Gemert Zwembaden zijn dit zelfs de meest verkochte zwembaden. Niet voor niets, want met behulp van deze technieken is het al mogelijk om een geheel zwembad binnen tien dagen aan te leggen! Hierdoor heb je dus minimale overlast van de bouw en kan je in veel gevallen dus ook nog eens besparen op de bouwkosten. 

Kies de juiste locatie voor het zwembad 


Voordat het zwembad aangelegd kan worden, is het eerst belangrijk dat de juiste locatie wordt gekozen. Welke plek je voor het zwembad kiest, zal voor een groot deel de kosten op de lange termijn bepalen. 


Onderzoek daarom eerst op welke plek in de tuin de meeste zonuren zijn. Het is belangrijk dat het zwembad voor een groot deel van de dag in de zon staat. Op die manier wordt het water sneller warm en hoeft de verwarming dus ook minder hard te werken om de temperatuur constant te houden. Zo kun je flink wat energie besparen. 


Ook het onderhoud kan veel geld en tijd kosten. Zeker als het zwembad in de buurt van bomen en planten staat die veel bladeren en ander vuil afscheiden. Het is dan ook goed om rekening te houden met het soort beplanting in de buurt van het zwembad en waar nodig aanpassingen te maken. 

Laat je adviseren door een deskundige 

Vaak worden er onnodig extra kosten gemaakt omdat er simpelweg handelingen worden uitgevoerd die eigenlijk niet nodig zijn. Hierdoor kan de bouw veel meer geld gaan kosten. Het is daarom belangrijk om je door een deskundige te laten adviseren. Iemand die samen met jou de locatie kan bekijken en de mogelijkheden kan bespreken. Op basis van die informatie ben je veel beter in staat om goede keuzes te maken en ook efficiënt te werk te gaan tijdens de aanleg van het bad. Zo vermijd je onnodige kosten en wordt het ook gemakkelijker om voor besparende maatregelen te kiezen.