Is jouw kantoorpand wel aan vernieuwing toe? En staat binnenkort eindelijk een grote verbouwing op de planning? Dan kan dit best wel spannend zijn. Het is namelijk van essentieel belang om goed voorbereid te zijn. Niet alleen omdat je het meeste uit de verbouwing wilt halen, maar ook omdat je wilt voorkomen dat het resultaat straks niet geheel naar wens is. Je kantoorplek moet nou eenmaal van alle gemakken zijn voorzien om de productiviteit te waarborgen. 

Maar waar let je op bij het verbouwen van een kantoor? In dit artikel delen we enkele handige tips en overwegingen die helpen bij het succesvol verbouwen van je kantoor. Lees snel verder en ontdek waar je allemaal aan moet denken om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Kies je voor een grootschalige verbouwing of renovatie? 


Allereerst is het belangrijk om te weten wat er precies gedaan gaat worden. Kies je voor een grootschalige verbouwing waarbij de volledige structuur en lay-out van het kantoor wordt aangepakt? Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen of verwijderen van muren, het verbeteren van de isolatie en het vergroten van de ruimte. Dan neemt dit natuurlijk veel meer tijd in beslag dan een renovatie. 


Als je denkt aan renoveren, dan denk je aan het aanbrengen van verschillende kleine wijzigingen om het kantoor te optimaliseren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het veranderen van de kantoorinrichting met de meubels van https://www.havic-kantoormeubelen.nl/, het schilderen van de muren of zelfs enkel het vervangen van de verlichting. Ook deze wijzigingen kunnen een groot verschil maken in de uitstraling van de ruimte, maar kosten minder tijd en vaak ook minder geld. 


Wat er nodig is om het kantoor naar wens te maken, ligt natuurlijk geheel aan de huidige staat. Als een kantoor bovendien al langere tijd niet is aangepakt, is de kans groter dat er meer moet gebeuren om in alle wensen te voorzien. Het is goed om voor jezelf op een rijtje te zetten wat er precies moet gebeuren en hoe lang dit ongeveer zal duren. Zo is het eenvoudiger om de juiste voorbereidingen te treffen. 

2. Een inspirerende werkomgeving 

Nu de verbouwing binnenkort gaat beginnen, is dit natuurlijk ook de uitgelezen kans om in de behoeften van je collega’s te voorzien. Het kan daarom geen kwaad om eens te inventariseren wat de mensen graag zien op kantoor. Welke dingen hebben zij nodig om productiever te kunnen werken? Dit kan iets simpels zijn zoals een nieuw, ergonomisch bureau, maar je kunt ook groter denken, zoals betere ventilatie of het creëren van meer lichtval. Dit zijn allemaal dingen die bijdragen aan een inspirerende, gezonde en bovenal productieve werkomgeving. 

3. Tref de juiste voorbereidingen 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Misschien is het treffen van de juiste voorbereidingen nog wel tien keer belangrijker bij het verbouwen van een kantoorpand. Houd er immers rekening mee dat elke dag dat de verbouwing langer duurt, weer ongemak oplevert voor het bedrijf. Het is daarom zowel financieel als praktisch gezien beter als de verbouwing zo soepel mogelijk verloopt. Schakel daarom de juiste professionals in, help waar nodig ook zelf een handje mee en maak een goede planning.