Heb je een oude trap die wel een make-over kan gebruiken, bijvoorbeeld omdat je merkt dat de treden versleten zijn? Of wil je ervoor zorgen dat je trap beter aansluit bij de rest van je interieur? Dan is een traprenovatie een echte uitkomst. Hierbij wordt je trap binnen een dag omgetoverd tot nieuw. De look en uitstraling? Die bepaal jij! In dit artikel leggen we uit hoe een traprenovatie in zijn werk gaat, en voor welke materialen jij kunt kiezen bij zo’n renovatie. De materialen bepalen voor een groot gedeelte de slijtvastheid, het uiterlijk en de onderhoudsvriendelijkheid van je trap. Lees dus snel verder en ontdek wat een traprenovatie voor jouw trap kan betekenen!

Kunststof, hout en steen

Je kunt bij een traprenovatie verschillende materiaalsoorten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan massief hout, dat een luxe uitstraling heeft maar tegelijkertijd ook aan slijtage onderhevig is. Ook kun je kiezen voor hoogwaardige kunststoffen zoals vinyl, PVC en HPL. Een HPL-traprenovatie kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je traptreden een stuk langer meegaan dan treden van hout, terwijl een renovatie met vinyl je trap juist een stuk stiller kan maken. Ook deze kunststoffen zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar, wat betekent dat je veel te kiezen hebt. Ga je voor een betonlook, of juist voor een uitstraling zoals hout? Alles is mogelijk, zowel een dichte als open trap renovatie.

Hoogwaardige kunststoffen

Deze hoogwaardige kunststoffen worden doorgaans door traprenovatie-experts aangeraden, omdat je trap met deze kunststoffen duurzaam wordt gemaakt. Slijtage zal een stuk minder snel optreden, wat ervoor zorgt dat je na je traprenovatie een lange tijd niets aan je trap hoeft te doen. Door de naadloze afwerking krijgt vuil en stof daarnaast geen kans, en kun je de trap eenvoudig schoon houden. Echt een aanrader, dus!

Hoe werkt zo’n traprenovatie?

Een traprenovatie is geen ingrijpende procedure. Dat zorgt ervoor dat je trap door een expert vaak al binnen een dag gerenoveerd kan worden, waarna jij er weer van kunt genieten. Dat komt doordat de oude trap gewoon kan blijven staan. Die wordt bekleed met overzettreden van een materiaalsoort naar keuze. Je hebt tijdens een traprenovatie dus niet lang last van de rommel, en kunt de etages van je huis al snel weer in gebruik nemen! Na een renovatie voldoet je trap weer volledig aan je wensen en sluit hij perfect aan bij je interieur. Is jouw trap dus toe aan een opknapbeurt? Twijfel niet en schakel een traprenovatie-expert in!